The making of…

In 2010 verhuisden we vanuit Holsbeek naar het kleine prachtige Wever.

Al enkele jaren rijpte dus het idee om een gezellig cafeetje in de stal te bouwen en in 2016 begonnen we er dan echt aan. Hier kan je een beetje zien wat we allemaal uitgespookt hebben.

Toen we verhuisden gebruikten we de stal als opslagruimte voor onze voorraad 2cv- en Dyane-onderdelen.

Het mooie gewelfde plafond was al aanwezig maar had een opfrisbeurt nodig. Alle voederbakken en lagen vloer moesten allemaal uitgebroken worden.

Vloer isoleren, kabels en afvoeren leggen en dan chape er over, ziet er al veel beter uit zo he?

Aan de andere kant van de muur was het “karrenhuis”. Het lage plafond moest er uit, en de muur werd er tussenuit gebroken om meer ruimte te creëren.

Ook onze klanten moesten van het mooie uitzicht kunnen genieten dus plaatsten we een groot raam tegenover de toog.

De trap naar de wc’s en het zaaltje tekende en bouwde Bram helemaal zelf.

Puk kwam zeer regelmatig de werken controleren en nam haar taak als werfleider altijd heel serieus.

De barkast haalden we uit een oud café in Hoegaarden. Even schuren, likje verf en ze zag er weer prachtig uit!

Alles bouwde Bram zelf, ook de toog.

Ondertussen zat ook Lien niet stil: ze verknipte de tijdschriften van “De Zondagsvriend” uit de jaren ’30 en plakte ze als behangpapier op het plafond en de muren van de wc’s.


Op een koude winderdag kon dan eindelijk het dak er af!

We verhoogden de muren waardoor er boven meer ruimte was voor de wc’s en het zaaltje.

Boven maakten we 2 wc’s en 2 urinoirs. En de oude wasbak uit het vroegere postkantoor in Glabbeek kreeg samen met een oude pomp een nieuwe bestemming!

Werfleider Puk zag Bram tegelen en dat wilde ze natuurlijk ook eens proberen!

IMG_2291 (2)

De verbindingsgang tussen het huis en de stal bestond vroeger uit een varkenskot, een kolenkot en een buiten-wc.

Van paletten maakte Bram onze verticale tuin, waar onze toekomstige bezoekers beschut kunnen genieten van een lekker drankje.

Werfleider Puk hielp mee met het planten van de plantjes op het terras.


Twee jaar hebben we ideeën verzameld, gezwoegd en gezweet tijdens de verbouwingen, want we hebben alles zelf gedaan: getekend, afgebroken en weer opgebouwd.

Uiteindelijk is het eindresultaat echt zoals we het voor ogen hadden: een gezellig klein cafeetje, gebouwd met zoveel mogelijk recuperatiematerialen. Met een heerlijk mooi en groot terras.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom ons werk bewonderen en geniet van een heerlijk biologisch drankje!

%d bloggers liken dit: