Bieren

Bieren van ‘t vat

Zenne Pils

Troebele pils van Brasserie de la Senne uit Brussel. Licht happig en zeer dorstlessend. 

4.9% Alc. Vol

Jambe Du Bois

Blonde trippel, eerst een wat fruitige smaak met op het einde een licht bittere nadronk. Gebrouwen door Brasserie de la Senne.

8.0% Alc. Vol

Beers for Nature

beers for nature

Beers for Nature is de verzamelnaam voor een reeks biologische bieren die gecreëerd werden ten voordele van de natuur! Bij verkoop van deze bieren gaat steeds een deel van de opbrengst naar een natuurproject in Vlaanderen.

Gageleer Original

Gageleer is een goudkleurig bier dat in het Gageleer-glas een mooie witte schuimkop vormt. Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten: het fijnste gerstemout, deels afkomstig van lokale Kempense bioboeren, en gagel uit De Liereman (natuurgebied in het Kempense Oud-Turnhout), zonder additieven of bewaarmiddelen. Gagel is een lage struik die in de voedselarme moerassen van de kempen groeit. Zijn aromatische bladeren en bloempjes werden al in de Middeleeuwen gebruikt als hoofdbestanddeel van gruut, de toenmalige smaak- en bewaarstof van bier. Dat oude recept is weer tot leven gebracht in de Gageleer. Het bier wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Een verfrissend bier maar door zijn alcoholgehalte toch een stevige drank. Met elke gedronken Gageleer steun je Natuurpunt!

7.5% Alc. Vol.

Gageleer Sour White

Een tarwebier van hoge gisting, met hergisting op de fles, zonder hop. Als alternatief voor hop wordt enkel gagel gebruikt. Uitstekende verfrissende dorstlesser, niet te vereenzelvigen met klassieke wit- of tarwebieren.

4.3% Alc. Vol.

Gageleer Superior Dark

Gageleer Superior Dark is de donkere variant van Gageleer Original. Gebrouwen met donkere mouten van biologische oorsprong. Gageleer Superior Dark wordt gekenmerkt door een volle maar niet plakkerige smaak en een zacht kruidig aroma van gagel gemengd met karamel, honing en geroosterde mout. Het bruine bier vertoont een mooie lichtbruine schuimkraag.

8.5% Alc. Vol.

Mammoet

Mammoet is een Paleo-bier: gebrouwen met kruiden die ook al groeiden toen de mammoets nog leefden. Een kruidig blond bier waarvan 5ct naar Natuurpunt gaat.

7% Alc. Vol.

Bieren op fles

Jessenhofke Pimpernel

Sensueel bier om te behagen! Aan deze tripel zijn extra kruiden van Sanguisorba toegevoegd. Een blond bier met een licht rode toet, met aroma’s van citrus en aarde  die uit deinen in een droge bitterheid die lang blijft duren. Hoge gisting, nagisting op de fles en niets anders.

8% Alc. Vol.

Nog ééntje Blond

Blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Niet te bitter en met een licht zoete afdronk.

6.4% Alc. Vol.

Nog ééntje Dubbel Donker

Nog ééntje Dubbel Donker is een bier met speciaal moutkarakter. De smaak is eerder karamel zonder echt zoet te zijn. Door het gebruik van bio-rietsuiker is het bier relatief ver uitgegist. De combinatie van eerder droog en bitter maakt van het ber (ondanks zijn relatief hoog alcoholgehalte) een vlotte doordrinker.

6.4% Alc. Vol.

Quintine

Van dezelfde brouwerij als Ducassis. Een Nevelig blond bier met fruitige en romige smaken. Zacht en robuust met een geprononceerde hopsmaak.

7.9% Alc. Vol.

Slaapmutske

Slaapmutske Bio Tripel is een goudblondbier van top-fermentatie met hergisting in de fles. Dit bier wordt gebrouwen met biologische mout en biologische aromatische hop. Het is een moutig bier met bittere afdronk. Refermentatie zorgt voor een fijne crèmige schuimkraag die wat blijft kleven aan het glas.

8% Alc. Vol.

Grisette Blanche

Grisette blanche is een telg van de uitgebreide familie van Belgische witbieren, en een aangename zomerdrank. Toch behoudt dit bier zijn contrastrijke karakter en volle smaal. Het schuim is kenmerkend voor tarwebieren, romig en compact. De kleur is opaak, nevelachtig en gesluierd.

5.5% Alc. Vol.

Leireken Wilde Vruchten

Leireken Wilde Vruchten is gebrouwen op basis van spelt met vruchtensap van granaatappel, krieken en aardbeien en met pulp van bosbessen, frambozen en rode vlier. Kersenrode kleur en troebel omdat het bier ongefilterd is.

5.2% Alc. Vol.

Lion 8°

Lion 8) is een fijn blond bier gebrouwen met mout, twee verschillende hoppen en champagnegist. De speciale bruising, exotische fruitsmaken en milde bitterheid zullen uw smaakpapillen verrassen met een explosie van smaken.

8% Alc. Vol.

Lion 5°

Fijn witbier met gist uit champagne, sinaasappelschil en jeneverbes voor een milde bitterheid en een speciale bruising.

5% Alc. Vol.

Keikoppenbier

Keikoppenbier is een blond troebel bier met een frisse hoppige nues. In het begin droog en fruitig met een afdronk die toch behoorlijk blijft hangen. Ideaal biertje voor de echte hopliefhebber! Gebrouwen door Brouwerij De Plukker, de enige biologische hopteler in België.

6.1% Alc. Vol.

Trippel Plukker

Trippel Plukker is een diep blond bier gebrouwen door Brouwerij De Plukker. Fris-zoete aanzet met volle smaken van mooi rijp fruit, met een zacht lichte bittere afdronk. Heerlijk zacht blond biertje dus!

7.5% Alc. Vol.

Rookop

Rookop is de derde telg van Brouwerij De Plukker in ons gamma. Donker roodbruin bier met fruitige gist- en hoparoma’s. Verrassend fris en droog, hoppig met zacht gebrande en zelfs wat rokerige tonen.

6.5% Alc. Vol.

Adriaen Brouwer Tripel

Ter ere van de schilder Adriaen Brouwer werden door brouwerij Roman twee bieren gebrouwen. De Tripel is een krachtig volmondig blond bier met kruidige accenten met een hopbittertje. Een stevige tripel om rustig van te genieten.

9% Alc. Vol.

Adriaen Brouwer Oaked

Het andere biertje gebrouwen door Roman. Ook dit is een krachtig bier, gerijpt op vaten van sherry en whisky. Je proeft hinten van karamel en hout met een zweem van alcohol.

10% Alc. Vol.

La Roublarde

Amberkleurig bitter bier. Gebrouwen door Brasserie du Renard.

6% Alc. Vol.

Happy hoppy Hippie

Blond zeer hoppig bier met een laag alcoholgehalte. IPA die in je neus bijt van hoppigheid.

3.5% Alc. Vol.

Lupulus Organicus

Lekkere tripel met een lekker hoppig aroma.

8.5% Alc. Vol.

Alcoholvrij bier

Budels Malt                                                                          Budels Malty Donker

De aparte gisting, de milde hopgave en het zachte bronwater zijn bepalend voor de fijne afdronk van dit bier.

0.0% Alc. Vol.

Gageleer 0%

Alcoholvrije versie van de Gageleer Original. Het gevoel en de smaak van een zwaar bier, maar dan zonder alcohol.

0.0% Alc. Vol.

Butschovestraat 13 3384 Wever cafevidange@gmail.com Donderdag & vrijdag van 17u tot 03u, zaterdag en zondag van 13u tot 03u
%d bloggers liken dit: