Bieren

Blond bier

Picus

Ietwat natuurtroebele pils, een echte dorstlesser met bitter-zachte afdronk, gebrouwen met unieke biologische hop uit Tsjechië.

5,2% Alc. Vol.

Arvum

Het biobier Arvum is een blond bier met een licht zoetige ondertoets maar het is voornamelijk de bitterheid die overheerst. De 3 soorten biologische hop komen van bioboer Joris Cambie uit Poperinge, die als enige in België biohop teelt. Biologische hop is aromatischer dan die uit de reguliere teelt, vandaar de kruidigheid die ook in het bier kan worden waargenomen. Als het water wordt het zetmeelhoudend water van seitanmakerij Maya uit Hasselt gebruikt.

6% Alc. Vol.

Cannabier

Het eerste Belgische biologisch bier met hennep! Nevelig, geel bier met kleine schuimkraag. Zoet, licht bitter met volle body. Drinkt gemakkelijk weg en het etiket spreekt aan bij een publiek die het hennepgebeuren nauwgenegen zijn.

7% Alc. Vol.

Hergisting in fles

Honingbier Dupont

Het biologische honingbier is een hoge gistingsbier met nagisting in de fles. Het is een amberkleurig bier met zeer uitgesproken honingaroma’s. Maar dit bier laat zich zeker niet catalogeren bij de zoete bieren, integendeel! De keuze van sterke, biologische honingsoorten resulteert in een zeer aparte smaak. Een reële nagisting in de fles die zich nog lang verder zet leidt  tot dit complexe bier.

8% Alc. Vol.

Bufo

Bufo is een ongefilterd, fijn gehopt volmoutbier van hoge gisting, hergist in de fles. De bitterheid ligt in de buurt van die van pils. In het bier komt vooral het citrusachtige naar voor. Er zijn geen kruiden, suiker of andere producten toegevoegd. Voor ieder verkocht flesje wordt 0,05 cent betaald aan Natuurpunt. De opbrengst van de verkoop zal worden aangewend voor de financiering van de “paddenoverzetacties”.

4.8% Alc. Vol.

Gageleer Original

Gageleer is een goudkleurig bier dat in het Gageleer-glas een mooie witte schuimkop vormt. Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten: het fijnste gerstemout, deels afkomstig van lokale Kempense bioboeren, en gagel uit De Liereman (natuurgebied in het Kempense Oud-Turnhout), zonder additieven of bewaarmiddelen. Gagel is een lage struik die in de voedselarme moerassen van de kempen groeit. Zijn aromatische bladeren en bloempjes werden al in de Middeleeuwen gebruikt als hoofdbestanddeel van gruut, de toenmalige smaak- en bewaarstof van bier. Dat oude recept is weer tot leven gebracht in de Gageleer. Het bier wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Een verfrissend bier maar door zijn alcoholgehalte toch een stevige drank.

7.5% Alc. Vol.

Gageleer Sour White

Een tarwebier van hoge gisting, met hergisting op de fles, zonder hop. Als alternatief voor hop wordt enkel gagel gebruikt. Uitstekende verfrissende dorstlesser, niet te vereenzelvigen met klassieke wit- of tarwebieren.

4.3% Alc. Vol.

Jessenhofke Pimpernel

Sensueel bier om te behagen! Aan deze tripel zijn extra kruiden van Sanguisorba toegevoegd. Een blond bier met een licht rode toet, met aroma’s van citrus en aarde  die uit deinen in een droge bitterheid die lang blijft duren. Hoge gisting, nagisting op de fles en niets anders.

8% Alc. Vol.

Kameleon Amber

Licht fruit aroma, doch met vooral een sterk aanwezige metaal- en moutgeur. Bitter van smaak, met een fijne mouttoets. zacht fruitig, ietwat gist en met een vrij droge nasmaak die lang (zacht bitter-fruitig) blijft hangen. De naam Kameleon verwijst naar een kenmerk van de kleine brouwerij: het is moeilijk om ieder bier telkens opnieuw identiek dezelfde smaak te geven. Dit bier kent een hoge gisting mer hergisting op de fles en wordt niet gefilterd of gepasteuriseerd.

6.5% Alc. Vol.

Nog ééntje Blond

Blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Niet te bitter en met een licht zoete afdronk.

6.4% Alc. Vol.

Quintine

Van dezelfde brouwerij als Ducassis. Een Nevelig blond bier met fruitige en romige smaken. Zacht en robuust met een geprononceerde hopsmaak.

7.9% Alc. Vol.

Slaapmutske

Slaapmutske Bio Tripel is een goudblondbier van top-fermentatie met hergisting in de fles. Dit bier wordt gebrouwen met biologische mout en biologische aromatische hop. Het is een moutig bier met bittere afdronk. Refermentatie zorgt voor een fijne crèmige schuimkraag die wat blijft kleven aan het glas.

8% Alc. Vol.

Witbier

Grisette Blanche

Grisette blanche is een telg van de uitgebreide familie van Belgische witbieren, en een aangename zomerdrank. Toch behoudt dit bier zijn contrastrijke karakter en volle smaal. Het schuim is kenmerkend voor tarwebieren, romig en compact. De kleur is opaak, nevelachtig en gesluierd.

5.5% Alc. Vol.

Fruitbier

Ducassis

Dit is het eerste bier van hoge gisting met echte cassisbessen. Zeer zacht en verfrissend.

3% Alc. Vol.

Donker bier

Gageleer Superior Dark

Gageleer Superior Dark is de donkere variant van Gageleer Original. Gebrouwen met donkere mouten van biologische oorsprong. Gageleer Superior Dark wordt gekenmerkt door een volle maar niet plakkerige smaak en een zacht kruidig aroma van gagel gemengd met karamel, honing en geroosterde mout. Het bruine bier vertoont een mooie lichtbruine schuimkraag.

8.5% Alc. Vol.

Nog ééntje Dubbel Donker

Nog ééntje Dubbel Donker is een bier met speciaal moutkarakter. De smaak is eerder karamel zonder echt zoet te zijn. Door het gebruik van bio-rietsuiker is het bier relatief ver uitgegist. De combinatie van eerder droog en bitter maakt van het ber (ondanks zijn relatief hoog alcoholgehalte) een vlotte doordrinker.

6.4% Alc. Vol.

Zwarte Madam Stout

Een aardedonkere biostout. Gebrouwen met gerstmout, roggemout, haver en een drietal biologische hoppen uit de streek van Poperinge. De diverse gebrande moutsoorten geven toetsen van karamel, rozijnen, noten, honing, chocolade en koffie.

9.3% Alc. Vol.

Alcoholvrij bier

Budels Malt                                                                          Budels Malty Donker

De aparte gisting, de milde hopgave en het zachte bronwater zijn bepalend voor de fijne afdronk van dit bier.

0.0% Alc. Vol.

 

%d bloggers liken dit: